קארנה אסאדה בספרדית פירושו בשר בגריל. מנה טיפוסית של קארנה אסאדה מכילה סטייק פלאנק או סטייק סקירט (נתח קצבים) שהושרה במיץ לימון, מלח ותבלינים אחרים. לאחר מכן הבשר צלוי על הגריל ולרוב פרוס או קצוץ להגשה בתוך טאקו, בוריטו, נאצ'וס, או מוגש עם מנות צד של אורז ושעועית. הניחו סטייק סקירט על הגריל ותנו לטעמים המעושנים של הבשר הטחון ליצור תחושה של אקזוטיות ממדינה אחרת. מתכון זה קל להכנה וישביע אתכם ועוד שלושה מחבריכם או בני משפחתכם בזמן שאתם יושבים לארוחה מפנקת שנעשתה בגריל.
לעיתים נתח הקצבים מגיע כרצועה ארוכה, אפשר להכין אותו כך או לחתוך אותו באורך לרצועות קצרות יותר. לפי העדפתכם.
מכניסים את הנתחים, מיץ הלימון הסחוט, אבקת השום, המלח והפלפל לתוך שקית ניילון גדולה (רצוי שקית פסגור), מפזרים את התבלינים באופן שווה, סוגרים השקית היטב ושמים במקרר למשך 3-12 שעות.
הפעילו וכוונו את הגריל/מעשנה ל- 205 מעלות צלזיוס והניחו את הסטייקים על הגריל, וצלו אותם במשך 4-8 דקות, ואז הפכו את הסטייקים וצלו אותם 4-8 דקות נוספות.
הוציאו את הסטייקים מהגריל, כסו אותם באופן רופף בנייר כסף ותנו להם לנוח במשך 5-10 דקות. לאחר מכן קצצו את הסטייקים לחתיכות והגישו עם טורטיות וכל התוספות הרצויות.
*זכרו לחתוך את הסטייק נגד הסיבים לקבלת רכות אופטימלית.
מתכון לפיצה בטאבון
סטייק טומהוק בגריל
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
סטייק אנטריקוט בגריל
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם