עם כל הכבוד לאנטריקוט ואסדאדו (ובהחלט יש כבוד), לא חייבים תמיד להכין רק בשר במעשנה.
עוף שלם במעשנת היא מנה נהדרת וקלה להכנה, חגיגית ומתאימה לאירוח. יותר מזה, הכנת עוף שלם במעשנה שלכם יחשוף אתכם לטעמים חדשים ומיוחדים ויעשה ראשם על האורחים שלכם.
בשביל שלא תשתעממו, החלטנו לשתף אתכם במתכון בסגנון קצת שונה, המשלב עוף מעושן עם טעמים מיוחדים מהמזרח הרחוק.
שילוב טעמים עשיר של בוטנים, קארי ודבש, מובא כאן בגרסה קלה להכנה ומוצלחת.
את העוף נשרה במרינדה לספיגת טעמים, בין שעה לשש שעות לפני ההכנסה למעשנה ואז ניתן לו את הזמן לקבל טעמי עישון עם פלט בטעם עדין ולעסיסיות מושלמת.
מצרכים
מצרכים למרינדה
עזרים
ערבבו את כל החומרים היטב בקערה גדולה להכנת המרינדה.
לאחר מכן, מרחו את העוף היטב ובנדיבות. בסיום כסו את העוף בקערה סגורה בניילון נצמד והניחו במקרר למשך שעה עד 6 שעות.
ככל שתשרו יותר את העוף כך תקבלו טעמים חזקים יותר לאחר מכן, לשיקולכם.
לטעמנו לא חייבים לסיים את כל הרוטב אם נשאר הרבה. השתמשו בשאריות הרוטב הטעים שבקערה, הוסיפו 3 כפות שמן זית וערבבו, הוסיפו פרוסות בצל ושימו בתבנית יחד עם העוף לאחר ההשרייה
סיום ההשרייה העבירו את העוף למושב הכבוד במעשנה.
הדליקו את המעשנה על 110 מעלות
הציבו את מושב הכבוד במעשנה, מקמו את הפרוב במרכז החזה ותנו לו שקט לשלוש שעות, עד שהפרוב יסמן שהטמפרטורה הפנימית היא 74° c.
מתכון לפיצה בטאבון
סטייק טומהוק בגריל
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
סטייק אנטריקוט בגריל
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם