טכניקת הרברס סירינג (צלייה הפוכה reverse sear) צברה לאחרונה פופולריות ביחס לשיטת הצלייה הרגילה ומסיבה טובה. זו פשוט דרך מצוינת לבשל נתח סטייק עבה לטמפרטורה הפנימית המושלמת ועם זאת עדיין לקבל את הציפוי הצרוב והטעים של צלייה על הגריל. המתכון הזה של סטייק בצריבה הפוכה דורש נתח עבה של סטייק אנטריקוט וכן צליה בחום ישיר מעל להבה גלויה.
זמן הכנה
1 שעה
דרגת קושי
קל
מספר סועדים
2
כדי להכין את תערובת התיבול ג'אווה בסגנון Steak House, ערבבו יחד בקערה 6 כפות קפה טחון דק, 1 כף פלפל שחור טחון, 2 כפות מלח גס, 2 כפיות אבקת שום, 2 כפיות אבקת בצל, 2 כפיות סוכר חום, 2 כפיות אבקת צ'ילי (אופציונלי), 1 כפית אורגנו.
בזמן שהגריל מתחמם לטמפרטורה המושלמת, תתבלו את הסטייק בעזרת תערובת התיבול שהכנתם מראש. מירחו כמות נדיבה של תערובת התיבול לקבלת קרום צרוב נוכח יותר.
חממו מראש את הגריל שלכם ל- 121 מעלות צלזיוס ואז סגרו את המכסה למשך 10-15 דקות.
הניחו את הסטייק על הגריל במשך כ- 60 דקות או עד שהסטייק מגיע לטמפרטורה פנימית של 41 עד 44 מעלות צלזיוס. הוציאו את הסטייק והניחו אותו בצד.
הגבירו את החום ל- 230 מעלות צלזיוס ופתחו את תריס הלהבה (לצלייה בלהבה ישירה).
מניחים את הסטייק מעל הלהבה הגלויה וצורבים כל צד במשך כ-2 דקות , 4 דקות בסך הכל. תוכלו לדעת שהסטייק מוכן ברגע שהטמפרטורה הפנימית שלו מגיעה ל- 56 עד 60 מעלות צלזיוס (מידת עשייה מדיום רייר). עקבו אחר רשימת הטמפרטורה הפנימית שלהלן למידת העשייה המועדפת עליכם:
ריר: 54-56 מעלות
מדיום ריר: 57-60
מדיום: 61-65
מדיום וול: 66-70
וול דן: 71-75
לאחר שהגעתם למידת העשייה הרצויה, הורידו את הסטייק מהגריל ושיהיה לכם בתיאבון!
*חשוב לתת לבשר לנוח לאחר סיום הבישול. זה נותן למיצים של הסטייק לנוח ולהתעבות בזמן שהוא מתקרר. אם חותכים לתוך סטייק חם המיצים שלו יישפכו לכל עבר.
מתכון לפיצה בטאבון
סטייק טומהוק בגריל
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
סטייק אנטריקוט בגריל
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם