עוף שלם צלוי, רך ועסיסי לחלוטין, ברמה גבוהה מספיק לארוחת שבת אבל קל מספיק להכנה שיתאים גם לארוחת ערב באמצע השבוע. העוף מצופה בתרכובת עסיסית של תחליף חמאה בטעם לימון ורוזמרין טריים וממולא ברכיבים ארומטיים לקבלת טעם נוסף. העוף נצלה עד שהעור פריך וזהוב והבשר רך ולח.
עוף והמילוי
ראב למתחת לעור
ראב עליון ופנימי
ייבשו את העוף עם נייר סופג ושחררו את העור באזור החזה והגב עד איפה שידכם מגיעה.
הכינו את תרכובת תחליף החמאה: שלבו בקערה את תחליף החמאה המרוכך, גרידת הלימון, השום המגורען, 1 כפית רוזמרין מיובש ו1/2 כפית טימין מיובש. ואז תחבו את תערובת תחליף החמאה מתחת לעור באזור החזה של העוף.
הכינו תערובת של פלפל לימון, 2 עליי מרווה, טימין מיובש, רוזמרין מיובש ופטרוזיליה מיובשת כאשר כל המרכיבים קצוצים דק ומעורבבים היטב בקערה קטנה, ניתן לשנות את הכמויות מכל תבלין לטעמכם האישי.
מתבלים את העוף בנדיבות בשפשוף תערובת התבלינים, מלח ופלפל, כולל בתוך העוף עצמו.
ממלאים את החלל של פנים העוף בפלחים של לימון, פלחים של בצל ו2 גבעוליי רוזמרין. אבטח את רגלי העוף בעזרת קשירתן בחוט קצבים ואז תחב את הכנפיים מתחת לעוף.
מניחים את פרוסות הבצל ופרוסות הגזר במחבת מברזל יצוק, ואז מניחים את העוף המתובל מעל, יוצקים את הציר סביב העוף ואז מעבירים לגריל.
הפעילו את גריל/מעשנה על ותנו לו לפעול עם מכסה פתוח למשך 10 דקות ואז חממו מראש לאזור 220 מעלות צלזיוס.
צולים את העוף למשך שעה וחצי עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.
סובבו את התבנית כל 20 דקות להשחמה אחידה, וצלו כ -20 עד 25 דקות לכל 450 גרם בשר.
מוציאים את העוף הצלוי מהגריל, ונותנים לו לנוח במשך 15 דקות לפני ההגשה.
מתכון לפיצה בטאבון
סטייק טומהוק בגריל
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
סטייק אנטריקוט בגריל
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם