עוף במעשנת הפך לטרנד חזק בשנים האחרונות ולגמרי בצדק. עוף שלם במעשנה זו מנה פשוטה להכנה, חגיגית שנראית מושקעת וגם נותנת פתרון למקרים שרוצים מנה שתתאים לכולם, ולא רק לקרניבורים.
על אף שמדובר במנה פשוטה וקלה להכנה הרבה אנשים מפספסים ולא בטוחים איך לעשות אותה נכון.
אז בדיוק בשביל זה צרפנו לכם מתכון מנצח לעוף שלם מעושן בסגנון אמריקאי. מנה סופר פשוטה להכנה כשאתם מחפשים מנה שתתאים לכולם או אם תרצו – אירוח על בטוח!
במקביל להכנת הרוטב למנה, שטפו טוב את תפוחי האדמה, חתכו אותם לרבעים ובשלו חצי בישול (כ-10 דקות) על הגז או במיקרו.
הבישול המוקדם ירכך את תפוחי האדמה שיהפכו לקראנצים במיוחד במהלך הכנת העוף.
לאחר מכן, פזרו את התפוחי אדמה בתבנית ופזרו מעליהם מעט מלח ותבלינים לבחירתכם.
את הרוטב אנו מכינים בכמה חלקים, בחלק הראשון נכין רק את הרוטב שנזריק לתוך העוף השלם.
ערבבו את הקטשופ, רוטב סויה והמים לרוטב חלק (ללא הרוטב צ'ילי, הוא לא מתאים למזרק).
הכניסו את הרוטב למזרק והזריקו לעוף מכמה כיוונים עד שתרגישו שהכל נכנס בצורה שווה יחסית.
לרוטב הנשאר הוסיפו כף רוטב צ'ילי ומרחו על העוף מבחוץ.
הניחו את מושב הכבוד לעוף על תבנית, מזגו את הקולה לתוך המושב והושיבו את העוף.
הדליקו את המעשנה שלכם על 110 מעלות.
הציבו את התבנית עם העוף ותפוחי אדמה במעשנה, מקמו את הפרוב במרכז החזה ותנו לו את הזמן עד שהעוף יגיע ל74° c.
אמרנו פשוט לא?
מתכון לפיצה בטאבון
סטייק טומהוק בגריל
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
סטייק אנטריקוט בגריל
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם