שיטת הצריבה ההפוכה לסטייקים על עצם תספק מנה טעימה ביותר למשפחה, לחברים ולאורחים שלכם. יש לקחת סטייקים נבחרים, מתבלים בפשטות עם תערובת תיבול שמכינים לבד, מכניסים אותם על הגריל לעישון לפני שאתם צורבים אותם לשלמות.
זמן הכנה
1.5
דרגת קושי
קל
מספר סועדים
2
מצרכים
השיטה שאנחנו דוגלים בה נקראת REVERSE SEAR.
מבלי להיכנס לפרשנות המורכבת של המילים בתרגום לעברית, בגדול הרעיון הוא לתת בישול איטי לנתח ורק כאשר הוא מגיע כמעט למידת העשייה הרצויה ניתן לו צריבה חזקה על האש.
וודאו שהסטייקים חתוכים בעובי של 4-5 ס"מ – העובי המושלם לצלייה.
הכינו את תערובת התיבול בסגנון סטייק פריים בעזרת ערבוב של פלפל שחור גס, מלח גס, מעט כוסברה, בצל קלוי ושום קלוי. הכמויות מכל מרכיב לבחירתכם לפי הטעם.
תבלו בנדיבות את הסטייקים בעזרת שפשוף ועיסוי תערובת התיבול לתוך הבשר והשאירו אותם לנוח בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות כדי שייספגו את התיבול.
חממו מראש את המעשנת הפלט/גריל שלכם ל120 מעלות צלזיוס.
הניחו את הסטייק על הגריל למשך שעה בערך או עד שהם יגיעו לטמפרטורה פנימית של 40-43 מעלות צלזיוס. הוציאו את הסטייקים מהגריל והניחו אותם בצד.
הרימו את החום ל- 230 מעלות (מעשנות לואיזיאנה ופיטבוס פתחו את תריס הלהבה).
הניחו את הסטייקים מעל האש וצרבו כ-2 דקות כל צד, 4 דקות בסך הכל. תוכלו לדעת שהסטייק מוכן לאחר שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל -55 עד 57 מעלות צלזיוס (למידת עשייה מדיום-רייר). או למידת עשיה אחרת לפי העדפתכם:
ריר: 54-56 מעלות
מדיום ריר: 57-60
מדיום: 61-65
מדיום וול: 66-70
וול דן: 71-75
*אם אתם מעדיפים צריבה עדינה – בתהליך ראשון הביאו את הנתח לטמפרטורה פנימית של 55-58 מעלות, ואז תנו צריבה על האש כחצי דקה כל צד.
תנו לסטייק לנוח 10-15 דקות לאחר הצלייה לטמפרטורה אחידה, ולספיגה מחדש של הנוזלים.
הגישו עם מנות הצד האהובות עליכם, אנחנו ממליצים על אספרגוס על הגריל ותפוחי אדמה אפויים.
מתכון לפיצה בטאבון
סטייק טומהוק בגריל
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
סטייק אנטריקוט בגריל
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם