fbpx

בס"ד

בס"ד

מכירות:

שירות:

סטייק טומהוק בגריל

לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופולריים והמושכים ביותר מבחינה ויזואלית בעולם הבשר. לכן, אם יש לכם אורחים, המתכון הזה בוודאי ירשים אותם.

category

קטגוריה

time

זמן הכנה

2 שעות

level

דרגת קושי

קל

diners

מספר סועדים

2

מצרכים למתכון

  • סטייק טומהוק (אנטריקוט עם עצם ארוכה) בעובי 3-5 ס"מ
  • 3 כפות תחליף חמאה
  • 2 שיני שום
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור/לבן טחון
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1 כף ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (אופציונלי)

      הוראות הכנה

      צפו בנדיבות את סטייק הטומהוק במלח גס מכל הצדדים.

      הניחו לסטייק לשבת בטמפרטורת החדר למשך שעה. לאחר שעה, נגבו את המלח וייבשו את הסטייק.

      כדי להכין תערובת תיבול לסטייק, ערבבו בקערה, 2 כפות מלח, 1 כפית פלפל לבן טחון/פלפל שחור טחון, 2 כפית אבקת בצל, 1/2 כפית אבקת שום, 1 כף ג'ינג'ר, 1/4 כפית פלפל קאיין (אופציונאלי).

      תבלו את סטייק הטומהוק בתערובת התיבול משני הצדדים.

      הפעילו את הגריל שלכם. ברגע שהוא נדלק, כוונו את הטמפרטורה ל- 107 מעלות צלזיוס.

      הניחו את הסטייק על רשת הגריל, הכניסו רגש טמפרטורה (פרוב) לסטייק, וצלו אותו ללא הפרעה או התערבות במשך 45 דקות, או עד שהסטייק מגיע לטמפרטורה פנימית של 56 מעלות צלזיוס למדיום ריר, או למידה אחרת לפי הטמפרטורות האלו:
      ריר: 54-56 מעלות
      מדיום ריר: 57-60
      מדיום: 61-65
      מדיום וול: 66-70
      וול דן: 71-75

      הוציאו את הסטייק מהגריל, עטפו קלות (לא בצורה צמודה) עם רדיד אלומיניום ותנו לו לנוח במשך 10 דקות.

      הניחו מחבת מברזל יצוק על הגריל והגבירו את הטמפרטורה של הגריל ל- 232 מעלות צלזיוס. הניחו למחבת להתחמם ככל האפשר.

      מניחים את הסטייק בתבנית הברזל היצוק עם תחליף החמאה, שיני השום וענף הרוזמרין. התחל לפזר את תחליף החמאה על הסטייק בזמן שהיא נמסה.

      יש לצרוב צד אחד למשך כדקה אחת.

      הופכים את הסטייק, מניחים את השום והרוזמרין מעל הסטייק, וממשיכים לפזר את תחליף החמאה מעל הסטייק בזמן שהוא מתבשל במשך דקה נוספת.

      הוציאו את הסטייק מהגריל ותנו לו לנוח במשך 10 דקות עד שהטמפרטורה יורדת ומגיעה ל -35-37 מעלות צלזיוס.

      שפכו את החמאה המומסת מהמחבת על הסטייק, פרסו את הסטייק לפרוסות והגישו בזמן שהוא עדיין חם.

      בתיאבון!

      מחפשים תוצאות מעולות?השתמשו בכלים מעולים

      מתכונים נוספים

      מתכון לפיצה בטאבון

      אתם רוצים להכין פיצה כמו מקצוענים ולקצור מחמאות אבל חוששים ולא יודעים איך להתחיל? אנחנו כאן כדי לקחת אתכם יד ביד להצלחה שלכם. 

      קבלו באהבה מתכון בסיסי ומפורט שיעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים שלכם ב

      סטייק טומהוק בגריל

      לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופול

      סטייק בטכניקת ריברס סירינג

      טכניקת הרברס סירינג (צלייה הפוכה reverse sear) צברה לאחרונה פופולריות ביחס לשיטת הצלייה הרגילה ומסיבה טובה. זו פשוט דרך מצוינת לבשל נתח סטייק עבה לטמפרטורה הפנימית המושלמת ועם זאת עדיין לקבל את הציפוי

      סטייק אנטריקוט בגריל

      אם אתם רק מחפשים מתכון קל ופשוט להכנה לסטייק על הגריל, הגעתם בדיוק למקום הנכון. עקבו אחר ההוראות לסטייק אנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ומתובל בתערובת תיבול בסגנון Steak House.

      בס"ד

      מכירות:

      שירות:

      רוצה שניצור קשר?
      רק להשאיר טלפון, מייל – והשאר עלינו
      דילוג לתוכן