החליפו את ארוחות חזה העוף הרגילות שלכם בנתחי ירכי עוף, המציעים יותר טעם ועסיסיות, וזמן בישול קצר יותר. הן מבריקות עם רוטב, רכות ומלאות טעם, ירכי עוף עם זיגוג רוטב טריאקי יהיו המתכון החדש שלכם לעוף בגריל. הכרעיים קודם מושרות למשך כל הלילה ברוטב טריאקי מתקתק ומתובלן, ואז מעושנות על הגריל בזמן שהמרינדה מתעבה לכדי זיגוג מלא בטעם ותבלינים שיגרום לכם ללקק את האצבעות.
בכוס מדידה או בקערת זכוכית גדולה, מערבבים יחד בעזרת מטרפה את רוטב הסויה, רוטב טריאקי, סוכר חום, דבש, ציר עוף, בצל קצוץ, שום טחון, ג'ינג'ר, אבקת חמשת התבלינים הסינית – עד לאיחוד מלא, זוהי תערובת המרינדה.
מניחים את ירכי העוף בתבנית זכוכית המתאימה לאפייה סביב גודל 23X33 ס"מ ושופכים מעל את תערובת המרינדה. מכסים בנייר אלומיניום ושמים במקרר למשך הלילה.
כאשר העוף מוכן לבישול, הפעילו את גריל שלכם וחממו אותו מראש ל -107 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, הגדירו אותו לחום נמוך.
מוציאים את העוף מהמרינדה ומניחים על תבנית מתכת. בעזרת מסננת רשת מסננים את רוטב המרינדה ישירות למחבת ברזל יצוק.
מניחים את העוף ואת המחבת עם המרינדה על הגריל. הניחו לעוף להיות מעושן בגריל במשך 10 דקות, ולאחר מכן הגבירו את טמפרטורת הגריל ל -205 מעלות צלזיוס.
צולים 15 דקות נוספות. הקפידו לערבב מדי פעם את המרינדה. הרוטב יתחיל להצטמצם ויהפוך לסמיך יותר תוך כדי הבישול.
לאחר 15 דקות שפכו מעט מהמרינדה על ירכי העוף, ואז הפכו את העוף ועשו אותו הדבר גם על הצד השני. צולים עוד 15 דקות על הגריל, ואז חזרו על הצעדים (שפכו עוד מהמרינדה כדי למנוע התייבשות של העוף).
הקפידו לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של העוף. וודאו שהוא בטמפרטורה של 74 מעלות צלזיוס ומעלה לפני שתוציאו אותו מהגריל.
מבשלים עד שהזיגוג מתקרמל ומתעבה, ואז מוציאים מהגריל ומגישים חם.
מתכון לפיצה בטאבון
סטייק טומהוק בגריל
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
סטייק אנטריקוט בגריל
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם