חזה עוף ים תיכוני טרי וטעים, הוא ארוחת ערב על מחבת המושלמת לכל ימי השנה. צולים את חזה העוף קלות ואז מתבלים ברוטב טעים המכיל שום, לבבות ארטישוק, עגבניות מיובשות, צלפים, לימון ופטרוזיליה. מגישים בייחד עם פסטה או עם סלט בסגנון ים תיכוני לארוחה טעימה ובריאה.
הניחו את חזה העוף על קרש חיתוך והורידו עודפי שומן וסחוס.
הכינו תערובת תיבול עוף צ'מפיון בעזרת ערבוב של מלח, סוכר, שום מיובש, בצל מיובש ומיץ לימון מלימון אחד. שנו את הכמויות של המרכיבים לפי הטעם.
תבלו את העוף בתערובת התיבול עוף צ'מפיון, יש לעסות אותה לתוך הבשר משני הצדדים ולתת לבשר לנוח בצד במשך 15 דקות לפחות לספיגת כל התבלינים לפני הבישול.
הדליקו את המעשנה/גריל שלכם וחממו מראש לאזור 205 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, כוונו אותו לחום בינוני-גבוה.
צלו את נתחי החזה 3 עד 4 דקות לכל צד, ואז הוציאו אותם והניחו בצד על צלחת.
הניחו על הגריל את המחבת מברזל יצוק, חממו במחבת שמן זית ותחליף חמאה ואז פזרו פנימה את כף הקמח. ערבבו במשך דקה אחת לבישול הקמח, ואז הוסיפו פנימה 3/4 כוס ציר עוף, 2 שיני שום טחונות, 1 כוס של לבבות ארטישוק, 1/4 כוס עגבניות מיובשות וחתוכות, 2 כפות צלפים, גרידת לימון ומיץ לימון מלימון אחד. היטב ואז החזירו את חזה העוף למחבת. אפשרו לעוף להתבשל ברוטב במשך 5 עד 7 דקות, עד שהוא מבושל.
הוציאו את העוף מהגריל, מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים חם.
טיפ: צריכים מנת צד למתכון המיוחד הזה? נסו קוסקוס עם שום קלוי, עמוד תווך במטבח הים-תיכוני!
מתכון לפיצה בטאבון
סטייק טומהוק בגריל
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
סטייק אנטריקוט בגריל
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם