דף הבית » אביזרים וציוד נלווה » סכינים ונלוים
כאנשים שמאוד אוהבים אש, מכורים לאש שאין לה תחליף בתחום האוכל, ומשווקים בתשוקה בוערת מגוון ענק של מוצרי להבה לצליה ובישול מכל הסוגים והמינים – אפשר לומר שהרבה מאוד נתחי בשר עברו תחת ידינו ותחת ידי לקוחותינו. בשר – מחייב סכינים טובות. זה לא לעניין להביא נתח הצגה לשולחן ולהתחיל "לנסר" אותו בייאוש עם סכין פשוטה או בלויה, שגם נראית לא טוב וגם שבקושי מצליחה במלאכה.
מתוך הצורך הזה, הבאנו לארץ את אחת היצרניות החזקות בעולם בתחום הסכינים – Giesser גרמניה, אשר אי אפשר שלא להזכיר את שמה מבלי להזכיר את סדרת הבוטיק העילית שהביאה לשוק בעשור האחרון, ה-PremiumCut. סכינים שהם תאוה לעיניים ("וואו! וואו!") וכמובן תענוג לידיים. סכין איכותית ומרשימה תתן שואו מטורף בכל ארוחה או אירוע – "משמיטת לסתות!".
זה מה שאנחנו רוצים מסכין – לשדרג לנו את החוויה מסביב לאוכל, לתת לנו חלק מ"עטיפה" מרשימה וקשוחה יותר לטקס האהוב ביותר על האנושות. זה ממש לא רק לבצע את משימות החיתוך.
כאן תמצאו מגוון סכינים בכל רמות המחיר, כאשר מכנה אחד משותף לכולן – איכות. רק איכות תמצאו ברוקח!
סכין שף היא כלי המשמש לחיתוך מזון. סכיני השף הונדסו בצורתם המושלמת לכף היד ולכן נוחות מאוד ומקלות על העבודה במטבח הביתי. סכינים למטבח הינם חלק בלתי נפרד מהבית ולכן בכל בית (שמבשלים בו) כדאי להחזיק כמה סכיני שף מקצועיים. סט סכיני שף יכול לשנות ולשפר משמעותית את חווית הבישול במטבח הביתי. אורך החיים של סכין שף מקצועית יכול להגיע לעשרות שנים.
אורך הלהב הנפוץ ביותר בסכיני שף מומלצים הינו 210 מ"מ כאשר ישנה גם סכין שף מומלצת באורך 250 ו- 300 מ"מ.
כסכין לפריסת בשר תמיד נעדיף את הלהב הארוך ביותר אשר יאפשר לבצע את החיתוך במינימום הולכה והבאה, ובשאיפה לחיתוך מלא בהולכה אחת. כמה שפחות נבצע פעולת "ניסור" מרקם החיתוך יהיה נקי יותר, נפעיל פחות לחץ על הבשר וכך נמנע איבוד נוזלים ועסיסיות בחיתוך. על מנת לשמור על חדות סכין שף מקצועית יש להשחיזה לעיתים קרובות. למניעת שחיקה מהירה יש להמנע מחיתוך על משטחים לא מתאימים-יש לחתוך רק על משטחי עץ או פלסטיק.
חישול על ידי אדם: להב המעוצב על ידי חימום מוט פלדה לטמפרטורות גבוהות, ושינוי צורתו על ידי מכות פטיש לצורה הדומה ביותר לצורתו הסופית של הלהב. לאחר מכן הלהב עובר ליטוש והשחזה על מנת לעצבו בצורתו הסופית. שיטה זו מייחדת לרוב את הסכנים היפניות, ולכן מחירם הוא הגבוה ביותר.
חישול על ידי מכונה: מוט פלדה מחומם לטמפרטורות גבוהות, חישול על ידי מספר מכות בפטיש תעשייתי רב עוצמה אל תוך תבנית. לאחר מכן, השלב הסופי עבור הלהב יהיה ליטוש והשחזה על מנת לקבל את צורתו הסופית.
הטבעה: תבנית בצורת הלהב יורדת בכוח רב עוצמה על משטח פלדה ומטביעה בו את צורתו של הלהב, השלב הבא הוא השחזה וליטוש עד לקבלת עיצוב סופי מושלם עבור הלהב ויעילותו. דרך ייצור זו היא הנפוצה ביותר, ומאפשרת את הייצור ההמוני של הלהבים במעט כסף ובמהירות.
סכין שף, סכין פריסה, סכין פילוט, סכין פירוק, סכין לחם, סכין קילוף, סכין ירקות משוננת וכמובן אבן השחזה לסכין, וכן מוט השחזה המכונה "שטול".
סכין השף היפנית נקראת "גיוטו" (שזה ביפנית-סכין בשר), והיא בעצם הגרסה היפנית לסכין השף הצרפתית הנפוצה.
סכין שף גלובל, גיסר, דיג'ו, צווילינג ,ברבנטיה, ארקוס, מורסו, איוו, רוסל, קאי שון, בורגווגל, דיק וכו…
לא ניתן להצביע על מהי סכין שף הטובה בעולם מכיוון שלכל אחד העדפות שונות מבחינת צורה, קשיות, חדות, חומר, נוחות וגם כמובן – עיצוב. במבחר הסכינים הגדול של "רוקח" תוכלו למצוא סכין לכל מטרה במטבח ,סכין שף, סכין פריסה, סכין פירוק, סכין פילוט וכמובן אבן השחזה לסכין.
תכניסו לביתכם סט סכיני שף מקצועיים ותשדרגו את העבודה שלכם במטבח, לא תאמינו כמה מהר תתרגלו ותקלו על החיים שלכם בתחום הבישול. אנשים אשר עברו לעבוד עם סט סכינים מקצועי היום נהנים מכל רגע במטבח, כל בישול הפך לחוויה. כלי טוב – נותן חוויה טובה. נקודה.
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם